dinsdag 26 februari 2013

Schilderij Bloemenprinses


Acrylverf op doek met lak-afwerking..
onderdeel van de collectie Flower


Schilderij Tullips..


'Tullips' is acrylverf op doek met lak-afwerking.
Onderdeel van de collectie Flowers.


maandag 25 februari 2013

Collectie Babydoll
De bloesemboom voor babykamer


WAUW!Ik zag deze foto en vind het idee simpel maar zo geweldig!De bloemen zijn los te koop, je kan natuurlijk ook vilten bloemen maken.


Schilderij 'Love" (mixed media)

Nog een schilderij (mixed media). Ik ben deze keer begonnen met het schilderen van het doek met  structuurpaint  en gewone acrylverf  De verf heb ik een vernislaag gegeven. Dit voorkomt dat wanneer je decoupagelijm gebruikt, de verf niet weer nat wordt.


vrijdag 22 februari 2013

Hortensia

Ben helemaal lyrisch van Hortensia's en heb ook zes grote hortensia-struiken in mijn tuin. Ook mooi zijn Hortensia's op steel voor in de vaas, gedroogde hortensia en.... papieren hortensia's!

Hieronder heb ik een omschrijving gevonden van hoe je makkelijk Hortensia bollen kan maken.Staat mooi op een schaal.i

Mixed media Nostalgie
Dit heb je nodig
• Canvas doekje € 2,99/3st (Xenos)
• Verf van decor fin, kleur 227 en 350 € 2,70/st (Pipoos)
• Sjabloneerkwast € 3,20 (Pipoos)
• Velletjes scrappapier naar keuze (Pipoos) Wij gebruikten: Yuki Collection Hall of frame € 1,05
• Knipvel Nostalgia € 0,80
• Almanac Collection Wordsmith € 1,10
• Stempelset Summerbloom (daar zitten de vlinders in) € 7,95
• Schaar
• Lijm
• Stempelkussen


Stap 1 
Beplak het canvasdoek met een vel scrappapier.
Stap 2
Knip een recht stuk karton af, waarlangs je bij de volgende stap gaat sjabloneren.
Stap 3
Leg het stuk karton 5 cm van de kant af op het canvasdoek. Doop de kwast heel licht in de verf, en veeg de meeste verf af op een schoon stukje papier. Maak nu op het canvasdoek draaiende bewegingen, die naar de zijkant uitvagen. Steeds als je de kwast opnieuw in de verf dipt, moet je eerst de meeste verf weghalen, om kleurverschil te voorkomen. Zo ontstaat een rechte lijn die gespoten lijkt te zijn.
Stap 4
Knip een fotootje uit het Nostalgia vel. Je kunt elke vorm kiezen, wij kozen een ovaal. Knip uit een stuk karton een vierkant, en knip daar ook een ovaal uit die groter is dan het ovaal van de foto.
Stap 5
Leg het karton met het uitgeknipte ovaal op het canvasdoek, en sjabloneer het ovaal, net als bij stap 3, op het canvasdoek. Plak daarna het fotootje in het midden. Ook het uitgeknipte frame van scrapvel Wall of Frames kun je op het doek plakken.
Stap 6
Nu kun je stempelen. Dat kan met inkt, voor een nauwkeurige afdruk, of met verf, voor een wat grovere afdruk. De zijkanten van het canvasdoek kun je eventueel ook een kleurtje geven.
Klaar

woensdag 20 februari 2013

Collectie My Home Inspired


Dit is mijn collectie My Home Inspired. Zoals de titel al zegt zijn de schilderijen gemaakt van scenario's of speciale dingen uit mijn huis.Ik schilder voor Hannah Design eigenlijk altijd met felle, vrolijke kleuren het liefste neon, maar deze collectie is juist wat ingetogener.Ik heb veel grijs, bruin en wit-tinten gebruikt,maar ook olijfgroen, oudroze en antiekblauw.


Mijn trouwjurk maar dan rose..(acryll)
Mijn buffetkast (mixed media)
In opdracht Verbonden (mixed media)

Mijn  lievelingsboeket met pioenroos,hortensia

its me! (mixed media)
Eenzame zondag (olie/acryll)
brocante tak voor ons raam. (mixed media)

Relaxen (olieverf/acryll)


Vintage sieradenVind het leuk om sieraden te maken voor mezelf en anderen. Zelf draag ik vooral armbanden.
Omdat er heel veel mensen zijn die sieraden maken was ik op zoek naar net iets anders;Vintage sieraden maken!Hieronder ben ik begonnen met kettingen,maar er is nog zoveel meer mogelijk,waar ik nu helaas geen tijd voor heb.. http://www.bellavictoria.nl/webwinkel/kan je de werk beschrijving vinden voor de kettingen.Via hun webwinkel bestel je direct de producten die je nodig hebt voor jouw eigen vintage armband, setje oorbellen of broche!
Veel succes en hopelijk stuur je me een foto van je creatie..


  dinsdag 19 februari 2013

Birds, birds, birds,birds...
look @ the birds
Net klaar met een groter schilderij met vogels...Ik heb geprobeerd om zelf decoupagelijm te maken om kosten te besparen door een deel water en gewone papierlijm te mengen. Ik merkte toch dat het papier voor de ondergrond loslaat of scheurt tijdens het schilderen.Hierdoor kreeg ik niet het gewenste resultaat en ziet het er te bobbelig uit.In dit geval is goedkoop duurkoop!
Deze vogeltjes heb ik ooit ontworpen voor een servies Look at the birds en ben er GEK op en heb voor Hannah Design veel producten laten maken.
Hart van Wendy's Heart Collection
Slab
Slab
serviesgoed
armband
armbandvrijdag 15 februari 2013

Schilderij Ballerina (mixed media)Nog een voorbeeld gemaakt in een andere kleurstelling. Dit keer heb ik oud-roze en olijfgroen als basis gebruikt..

Ballerina Mixed media..


Schilderij Home (Mixed media)

Heb weer een geweldige verslaving gevonden: schilderij met mixed media.Alle materialen zitten erin wat IK leuk vindt om mee te werken...verf,stof,vilt..
Heb je ook zin om zo'n schilderij te maken!? Deze workshop zal ik in april geven in PG Sion te Hengelo, dan neem ik alle materialen mee en  kan je je uitleven..De datum zal ik tegen die tijd vermelden.
Lukt het niet om hiernaartoe te komen? 

Dan hierbij alvast de ingrediënten van het recept;

 • 1 vel decoupage papier of pak servetten (wel leuke)
 • 1 pot mod podge (decoupagelijm)
 •  1L acryllverf
 • 2 sponsjes
 • 1 canvas doek
 • een stapel stofjes
 • gekleurd papier
 • vilt
 • een eetlepel knopen
 • 2 vellen stickers
 • een kopje passie&liefdedinsdag 12 februari 2013

Collectie Wees als een kind! (portret)

Wij kunnen veel van kinderen leren. Ik kijk vaak naar mijn eigen kinderen en zie hoe heerlijk zij zonder zorgen genieten van het leven..Ook in de Bijbel zegt Jezus in Marcus 10:14 en 15 "Laat de kinderen bij mij komen,houd ze niet tegen,want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij.Ik verzeker jullie;wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God,zal het zeker niet binnengaan. Het inspireerde mij om een collectie te schilderen van kinderen met verschillende achtergronden.
Een Aziatisch meisje 'Ópen'
Twee vriendinnen 'Tolerantie'

Afrikaans meisje 'Puurheid'
Hollands meisje Jacqelien 'Onschuld'
Meisje uit midden-oosten 'Blijdschap'
Jongen uit India ' trouw 'maandag 11 februari 2013

Gehaakte poppen


Jaren geleden heb ik bij de leuke babyzaak LIEF! gewerkt. Ze verkochten hele schattige gehaakte knuffels die als zoete broodjes werden verkocht.  
Ik kwam op het idee om voor Hannah Design ook gehaakte poppen te ontwerpen!
Haken is iets wat ik niet kan en ook niet het geduld heb om het te leren.(zeg ik nu) Ik heb namelijk van echte 'kenners' vernomen dat je haakwerk en Haakwerk hebt...
Daarom heb ik een paar jaar geleden (via marktplaats) een vrouw gevonden die kan haken met de grote H..
Zij haakte deze geweldige Hannah Design poppen: precies zoals ik het in mijn hoofd had!
Inmiddels heeft zij, samen met haar dochter een eigen bedrijfje die gehaakte artikelen verkoopt. (Chowy)

Vilten bloemen


Al een hele tijd heb ik een erg vrolijke broche van vilt in mijn bezit, die ik met plezier draag op saaie truitjes. Zelf ook proberen dus. Al surfend op het web kwam ik een vrij makkelijk patroon tegen voor een bloem.
Hieronder de link naar de werkwijze.
http://www.foodwineandmodpodge.com/2010/05/have-you-ever-looked-at-cute-flower.html

Ik heb de bloemen op twee houten kaarsenhouders vastgezet en het resultaat is erg lente-achtig.Wanneer je meer bloemen hebt kan je deze bevestigen in de zijkanten van de kaarsenhouders,zo krijg je een nog vrolijker effect.

vilten bloemen
Natuurlijk kan je de bloemen oneindig gebruiken;voor op schilderijen, een broche,een haarspeld of een

Collectie Dikke Dames...

Dikke dames...

Tegenwoordig zijn de Dikke dames-schilderijen helemaal hip.Je ziet ze hangen in verschillende horecagelegenheden en tuincentra's.Bekende kunstenaars die dit geliefde thema schilderen zijn El van Leersum en Theo Broeren. Het straalt bourgondisch leven en dus genieten uit!

Ik geef sinds kort zelf een gezellige workshop 'Dikke Dame schilderen' Ik heb daarom ook mijn eigen lijn Dikke Dames ontworpen.'Mijn' Dikke Dames zijn gebaseerd op de beelden, die gemaakt zijn van twee bollen.(net zoals een sneeuwpop) Ik wil met mijn Dikke Dame-lijn meer aangeven dat je mooi bent zoals je bent. Dat je trots mag zijn om wie je bent van binnen, dat je kostbaar bent hoe je er ook uitziet!
zondag 10 februari 2013

Mijn eigen blog!

Hallo allemaal!

Welkom op mijn eigen blog.Mijn uitgangspunt is dat je dichtbij jezelf moet blijven en moet uiten wat in JOUW hart is.Ik fantaseer,ik probeer,ik ontwerp en klaar is mijn creatie.Soms laat ik een ontwerp maken door een andere creatieveling,die ook haar hart achterna loopt! Zoals haken of textiel bedrukken. Ik wil dolgraag al mijn belevenissen op creatieve gebied met jullie delen.
Ik vind het leuk om te laten zien hoe ik op ideeën kom voor mijn schilderijen, workshops, serviesgoed en ander hebbedingen!
Hopelijk kan ik jullie inspireren om ook leuke dingen te maken.


Neem een kijkje op mijn website!www.hannahdesign.nl